Hei her vil dere finne informasjon om Kullet til NUCH NJ(D)CH Dd Ronja og NUCH NJ(D)CH RR Trollfossens Storm.

Nyheter legges inn fra bunnen av

Dere vil her finne Stamtavle på valpene, bilder, film av Ronja, film av Storm, linjens resultater osv Ronja og Storm på hytten, dette er rett før parring.NUCH NJ(D)CH Dd Ronja
NUCH NJ(D)CH RR Trollfossens Storm. Prøvevinner AAHK 2020


Dot for Storm av to unge jegere, Sindre med brukket fot, men på jakt skulle han


Klikk her hør målet til Storm 400 meter


Klikk her se Storm løse asfalt avhoppKlikk her se og hør Ronja jage


Klik her hør Farfar RR NORD INT UCH N JCH KBHV-11 SLengslias Kaiser jage


For de av dere som husker Kaiser, så jaget jo han 1 Ep 19 måneder gammel og han er ikke den eneste som klarte dette i ung alder. Alle hundene i farslinjen til Storm har jaget godt i ung alder. Hvis en følger linjen til Slengslias i stamboken via Hera, Prince, Affe og Hero altså Per Magne Rønning sin linje. så har alle disse vært drevet frem i ung alder helt tilbake til den gang han hentet Hero hos Johan Skei. Hero ble hentet hos Skei fra Skei sin tispe Kora. Et annet fellestrekk for den linjen er at alle hunder har prestert i høy alder, de har jaget fra de var små til de ble pensjonister. Et annet artig poeng med alle disse hundene fra Skei sin Kora via Rønning sine Hero, Affe, Prince, Hera, min Kaiser og nå helt ned til min Storm. Er det faktum at alle disse hundene er minst både NUCH og NJCH og mange av hundene har også flere titler. Det er sterkt, om mulig helt i toppen. Det ligger også RR titler helt tilbake til Oldeforeldre. Så linjen foretrekker definitivt Hare som losdyr. Som en ser av linjene så er det mange premierte hunder i denne linjen, alle hunder jeg ikke har satt inn EP på, men som har NJCH tittel, betyr jo selvfølgelig at hunden også har klart kravene til Championat på den tiden med AK og EK prøver. Eller før 1990 med bare det vi kaller for 2xÅP.

Hvis jeg tar med flere ledd i stamtavlen og regner alle EK prøver som EP så er det over 100x1 EP i disse linjene.
Det er også NM vinnere, Rasemestere, Europa Mestere, internasjonale og Nordiske JCH championer. Linjen har gitt tidlige og sporsikre jagere med godt mål og lange losrepriser.

 

Det er også godt ekstreiør i linjen, dette vises jo med alle NUCH titlene i stamtavlen, så det burde ligge tilrette for at det også i dette kullet vil kunne komme fine hunder med godt og funksjonelt eksteriør.

Ønsker du valp i dette kullet, så ta kontakt med Geir Håland på 977 64 52524.03.2021 Valpene er født, 5 tisper og 3 hanner.

Ronja har født 8 valper, dessverre så ble det noen komplikasjoner på slutten av fødselen som gjorde at det måtte tas keisersnitt for å få ut de to siste. Ronja hadde 10 valper, de to siste valpene klarte seg dessverre ikke og det viste seg at Ronja også hadde fått fosterforgiftning. Valpene hadde allerede fått endel melk og denne melken var heller ikke fri for forgiftning slik at det også døde en valp til. Om ikke det var nok, så overlevde ikke Ronja heller og hun gikk beklagligvis bort. En kan trygt si at Ronja ga alt for disse valpene og hun etterlot seg mange valper, så Ronja vil jo selvfølgelig leve videre i disse. (tekst fortsetter under bilde)


valper

Det er selvølgelig veldig trist, men Geir gjorde en kjempe jobb og fikk omplassert valpene til en tispe som nylig hadde født. Det gikk bra i nesten ett døgn, så ble det for mye for den tispen også. Så Geir fant ennå en tispe og han delte opp kullet, så nå er det 4 hos den ene tispen og 3 hos den andre. Dessverre så døde en til av valpene og det er nå 6 igjen. Disse ser friske ut og de skal ha fått byttet ut all melk nå, så vi håper nå at disse vil klare seg.
Her er det flotte dunkertrekk, med mange edle gode telemarksdunkere som Oldeforeldre. Helt topp

09.10.21
Vi var nede og besøkte valpene, de var nå blitt så store at Geir skulle ta de med seg hjem. Alle valpene var av meget god kvalitet og de har hatt det godt. Det var ingen valper som pekte negativt ut, alle er fine og ser meget bra ut. De har tydlige dunker trekk, velvinklet og med gode hoder alle sammen. Bevegelsene var også veldig gode, de løp og hoppet rundt som valper skal.Felles for alle valpene var at de søkte ut. Ble de ikka passet på så stakk de alle veier. Vi måtte hente de overalt og de stakk langt og da mener jeg langt. Så at disse er selvstendige og trygge er helt sikkert, alle valpene måtte vi lete etter mange ganger. Så fort de fikk en mulighet til å stikke av så for de. Det er jo slikt jeg liker og la vi godis på verandaen, så gikk det ikke lenge før de hadde funnet trappen. Hvis vi gikk opp på trappen og ropte på de så brydde de seg ikke, da stakk de heller av og vi måtte ut å løpe igjen. Vi stengte de også inne i en hunde gård, hvor vi laget et hull. Det gikk ikke lenge før alle fant de hullet, det gikk så fort at det var nesten ikke mulig å skille de. Så her er det mye moro for nye eiere i vente.


                                  
 Klikk på bilde av Rambo for film.                             Klikk På bilde av Hero for filmNå er det ikke lenge før valpene skal leveres, det er ennå ledig to hann valper. For de av dere som synes det er langt å reise til Jæren, så vet jeg Geir skal til Østlandet og da tar han med seg noen av tispene til sine nye eier. Så ta en telefon med Geir
977 64 525 , det er to meget flotte hann valper igjen. Den ene er en tro kopi av min egen Kaiser da han var valp og den andre ligner fælt på sin bestefar. For de som kjenner meg, så har jo jeg tro på at likhet jager og det er aldri feil å ligne på historisk gode dunkere:)


                         
                                                                                                                                                                                                                                                                                                 RR NORD INT UCH N JCH KBHV-11 SlengsliasKaiser                       Rambo       (har lissom sett han her før)
Klikk på bilde for film
Tilbake til forsiden