Arnfinn Melfald til minne

 

Evig eies kun det tapte

Men pappa er ikke tapt

Og vil for evig eies

 

Det ble en slik tung dag, den 2. mai. Vi hadde bare vært ute og spist en liten stund, og da vi kom tilbake hilste du på oss alle. Så la du deg til å sove. Det var bare det, at du våknet aldri opp igjen. Vår sorg er så stor, og mitt savn er så sterkt.

Pappa ble 58 år gammel, men på disse årene levde han et liv så fullt av engasjement og inspirasjon, at andre ikke rekker det på et helt liv.

Allerede i barndommen startet han med å arrangere hopprenn på Skotfoss. Premier ordnet de ved å gi bort farfars hopp pokaler, farmor syntes jo de bare samlet støv allikevel.

Så bygde de båter og ble oppslukt av Norsjø og vannlivet. Dykker ble du, og hjalp alle med tapte dregger og andre mistede gjenstander.

Etter et opphold i garden, utdanning, selger, foreningsarbeid, jakt, venner, to bygde hytter og 30 år på Hydro, åpnet du din egen antikvitetsbutikk i Bø. Dette var din store drøm. Men oppi alt dette, pappa, tok du vare på familien din. Aldri lot du oss komme i andre rekke.

Jeg kjenner pappa som verdens beste pappa og min beste kompis. Og all den livserfaring du har lært meg er så sterk og full av kjærlighet, at jeg ennå vokser på det. Vi to reiste på turer hver helg siden jeg var 8 år gammel. Jeg ble fort en jeger jeg også, og fulgte i dine fotspor over alt. Vi to kunne reise på turer alene, vi hadde det så godt sammen at vi ikke trengte flere rundt oss. Men vi fikk som regel besøk av grunneiere og gode venner. Da var pappa i sitt ess. Det å kunne nyte livet med gode venners lag i naturens herligheter var hans store lykke.

Selv om du ble syk første gang for 7 år siden, mistet du ikke din livsglede. Du kjempet deg tilbake og levde med sykdommen. Vi dro fremdeles på pilketurer, eneste forskjellen nå var at du satt på sparken og jeg sparket. Og selv om dette var tungt ville det vært tyngre å la deg sitte hjemme. Og på jaktturene bar du det du klarte og resten bar jeg i gleden over å få en tur til.

Så disse siste årene som vi fikk ekstra betyr så mye i disse triste stunder. Vi hadde ikke noe usnakket i familien. Vi var alltid åpne og fortalte hverandre hva vi følte. Derfor er vi så takknemlige pappa, mann og beste kamerat. Så hvil i fred pappa, vi sees igjen. Vi lyser fred over ditt minne.

Eg, sorgen og savnet

Vil elske deg for alltid

Din sønn Simen

 

Gå til forsiden