WWW.MELFALDSJAKT.COM


Dette bilde er av min tideligere hund L.R. Rykene`s Sus.  Og var på foesiden av Harehunden NR 4okt 2007. Det er kommet noen spørsmål om fotograf, og for å gjøre dette klart så er det jeg som har tatt bilde. Det er bare blitt en trykk feil i Harehunden. Hvis dere leser under så ser dere turen bilde er tatt ifra.

Birtedalen. 9/9-18/9-05

Denne turen hadde jeg sett frem til lenge. Sus har blitt trenet godt igjennom hele sommeren og spenningen var absolutt til stede. Selv om man har mange gode loser inne før sesongen er det ingen garanti for suksess så lenge man har med en ung hund å gjøre.

Avreise var 9/9. dagen i forveien hadde jeg fylt 30 år. men lysten til å komme seg på heia var likestor som for 22 år siden.

Dette er Arnfinns Bu. Den har jeg og min kone kjøpt og bygd ferdig etter min fars så alt fortidelige bortgang. Det er min base når jeg er på fjellet i Birtedalen. (For å se mer om Arnfinns Tun se hytte Birtedalen)

 10/9 Startet showet. Jeg hadde med meg Vegard. En førstegangs harejeger som sverger på flere turer.
Dagen var bra. to loser en på 50 min og en flott los på 140 min. Den lengste losen inne holt også to bom skudd av meg. 11/9 ble det også los denne gang på 35 min. Sus jobbet godt på tapet men da han kom til oss etter 1 time haltet han så mye at jeg torde ikke annet en å koble.12/9 var også bra en los på snaue 60 min. Men nok engang begynte Sus og halte.

 

            

13/9. Sus drev godt. en ordentlig vei hare. Los tid ble 40 min og 35 av de minuttene var på vei. Alt i alt holdt Sus på med haren i en og enhalv time, dette med både små og store tap. Denne haren har jeg jaget på i flere sesonger og selv om den falt tidelig, mener jeg at vei harer noen ganger bør felles tidelig slik at hunden ikke skal tro at vei betyr tap.

14/9 blåste i bort. 15/9 var vi i gang igjen to loser den dagen en på ca 75 min og en på 40. 16/9 var det en ny los 35 min så bom vei tap. fikk aldri den haren på bena igjen. 17/9 ny los 30-40 min så død tap igjen. Trodde jeg men nei, Etter et langt tap så startet han igjen, og nå gikk det godt. Skjøt den haren ette en veldig god los 

           

Hadde også ute en hare til men nok en gang stoppet det på ca 40 min. og resten av denne og neste gikk til å peile Sus. Han hadde ute noen store fjell harer som dro avgårde.

                      

Dette var den første jaktturen i år, og jeg vil si meg meget godt fornøyd.. At Sus kan drive har han bevisst så nå gleder jeg meg til fortsettelsen og håper snart frost nettene kommer.

Gå til siste jakttur.