Elg krysser Norsjø i Mai

denne hendelsen fant sted i fjor. Snorre og meg hadde tatt og reist bort noen dager for å være litt alene. Dette var rett etter min fars bortgang og humøret var ikke på topp. Da vi satt ute fikk jeg øye på to rare fugler i vannet. Disse var da så langt borte at jeg tok de for svaner å være grunnet to lange halser. Etter 20-25 minutter hadde disse fuglene kommet nærmer og nærmere oss. Jeg ble nysgjerrig og tok kikkerten. Forbauselsen ble stor da halsene viste seg og være to elg ører.

 Husk du kan klikke på bilden for større utgaver

  

Elgen hadde nå kursen mot oss, men en båt skremte den. Etter dette ville elgen ikke inn mot land men fortsatte langs fjorden. Vi bestemte oss da for å hjelpe den litt og gikk i båten.

Etter litt overtalelse snudde den på nytt og la mot land igjen. Som en ser av bildene skjedde dette rett utenfor hytten vår på Norsjø.

Da vi nærmet oss land hadde det ikke noe å si hvor den skulle opp. Den hadde bare land i tankene.

Det var en ustø kalv som kjempet seg i land nå. Det hadde nå gått 1.5t siden jeg så den for første gang. Vannet målte vi til 7 grader så dette var tydeligvis en friskus. Men det er klart graset er alltid grønnere på den andre siden. Og i dette tilfelle kunne jeg jo ikke motsi han.

Gå til forsiden