Arnfinns Bu

Husk du kan klikke på bildene.

Dette er Arnfinns Bu. Den ligger i Birtedalen som igjen ligger i Fyresdal kommune. Telemark er jo et stort fylke som strekker seg ifra kysten og helt opp til  det øverste av fjell og høyder som finnes i Norge. Da min Far fant Birtedalen for første gang for over 35 år siden, slo det han straks som  perle i Norsk natur. Så da han og min mor Laila Melfald  først kjøpte tomt her, hadde de leid i over 15 år. Pappa tegnet Arnfinns Bu slik han så den for seg. Så var det bare og finne en tomt som passet.

Da han kom til denne plassen og satt seg ned , så han raskt mulighetene og bestemte seg der og da. Senere den sommeren var byggingen i gang. Pappa og mamma hadde en plan med Arnfinns Tun. Det skulle bygges sakte opp og brukes som en jakt base.

Dette er Lalle Bu og var det første bygget på tunet og her bodde vi i mange år. Den er ikke stor 30 kvadrat og sengeplass til 4. Men som alt så fungerte det topp hvis en bare går inn for det.

Dette er Furte Bu og var det andre bygget som sto ferdig. 15 kvadrat og sengeplass til 2

Slik ser tunet ut når en nå kommer ned veien. Dette fikk aldri pappa se. Han døde jo så uventet  tideligere i år. Så nå høsten 05 er det min kone Maria Melfald og meg som har fullført og avsluttet pappas drøm om Birtedalen. Nå når hytte tunet står ferdig og en ser hvordan det har blitt. Tror jeg ikke engang pappa kunne se hvor flott det egentlig har blitt. Så pappa dette skulle du ha opplevd, men Maria og meg skal ta godt vare på det og mamma er her jo ofte hun og.

Hvis dette er et sted du kunne tenke deg og oppleve, er det bare å ta kontakt enten på e- mail eller på telefon 91718787. Vi kan tilby flott tur terreng  med variert stignings grad. Flott fiske både i Birte vann og andre mindre vann både på fjell og lengere ned.  Det har allerede vært folk og leid Arnfinns Tun og disse har kommet igjen, så liker du fjellet og vil på tur så kanskje er dette noe for deg.

Gå til forsiden.